Cuisine Aline Blog

  • Nederlands
  • English

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recepten, foto's en meer op de Cuisine Aline blog.

koffie tijd

Reageren en delen!

Valentijn clafoutis met pruimen

Maak voor valentijn een pruimenclafoutis  

8 mooie pruimen, 4 eieren,  125 gram suiker, 1 mespuntje zout, 100 gram bloem, 6 gram bakpoeder, 25 gram gesmolten boter, 2,5 dl melk.

 

Verwarm de oven voor op 180C

Klop de eieren los met de suiker en het zout. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en klop opnieuw. Voeg de gesmolten boter en de melk toe.

Halveer de pruimen en verwijder de pit.

Vet platte ovenschaaltjes in met boter en bestuif ze met bloem. Leg al naar gelang grootte en smaak 1 of 2 halve pruimen in elk schaaltje. Vul de schaaltjes met het eimengsel. Bak de clafoutis 45 minuten in de voorverwarmde oven. De clafoutis komt eerst omhoog en zakt dan in. Bestrooi ze voor het opdienen met wat bruine suiker.

                        

Reageren en delen!

Hillegom Kookstudio

 

Veel nieuwe cursussen te volgen Kookstudio Hillegom.

Ook supergeschikt voor een kookclub met iedere 4/6 weken een nieuw doel.

 

Reageren en delen!

aswoensdag start van detox

Een mooi moment om aswoensdag te starten met een detox.

Groenten linzenstoofpot : 1 ui steek er 10 kruidnagels in, 225 gram puy linzen ( hoef je niet te weken wel wassen) 1 lurierblad, 1,5 liter groentebouillon, 2 preien in ringen gesneden, 2 geschilde aardappels in blokjes, 2 wortelen in plakjes, 3 courgettes in plakjes, 1 stengel bleekselderij gesneden, 1 rode paprika in stukjes gesneden peper zout wat citroensap. 

Zet de bouillon op met de ui, de linzen en het laurierblad. Haal na een uur de ui uit de bouillon verwijder de kruidnagels en gooi deze weg. Snijd de ui in ringen doe terug in de pan en voeg de rest van de groenten toe. Laat het geheel nog een uurtje op een zacht vuur koken.

Voeg wat citroensap  en peper en zout naar smaak toe.

Eet smakelijk 

Aline

Reageren en delen!

rai

Reageren en delen!